JUARA PIALA DUNIA 2010,TEAM MANA PASUKAN ANDA

Rabu, 30 Jun 2010

GUA MASA KAT CHINA

S
Sori la beb,gua lama tak update blog ni,pasai gua kena kerja kat China laa. baru balik, world cup pon banyak mis la, ni baru nak update balik..Gua cite lah sikit pasai beijing la ha..Gua lama kat sana la,,hari2 makan sayur laa,,kat sana susah nak jumpa China gemok2 tau,,pasai dia orang ni kuat makan sayor,,nasi sikit je,,banding ngan Msia negaraku ini punya lah ramai org gemok..
Lagi satu lu nak jumpa polis pun payah laa...kat pekan depa pon polis takda,yg ramai kat kat Dataran Tien Me, parlimen dan kawasan Kementerian. Kat sana takdak kes ragut, ugut, mat rempit langsung takdak,,kita nak cari yg muda2 tak kira pempuan lelaki bersidai kat komplek jgn harap nak jumpa..(tak macam tempat kita noo..bersepah)..Depa undang2 ketat tu pasai jenayah kurang,,
Motor besaq takdak,,depa banyak pakai motor kecik2 ja,,motor banyak pakai bateri,,basikal banyak pakai enjin campor kayuh..lu orang takkan dapat dengak bunyi remmm...kat sana,aman rasanya jalan kat town depa,,jalan besaq2, bas panjang sambung dua jadi satu,,bas guna letrik pon ada,,kereta pakai spotrim takda,,exzos besaq takda,,depa semua kereta biasa jaa,,dak macam kita sini habih semua tukak..,
Tu la orang kata negara kominis.,,tapi takda apa pon,biasa saja..,barang2 murah tapi nak pandai tawak,,sama macam beli barang kat petaling street..,depa dalam komplek pon kena tawak menawak,,tak da harga net.,tapi semua barang tiruan la..tapi ok jugak la..,
Cu yang susah kat sana nak membuang dan melepass,,ayak takda.,hang masok tandas kena bawak ayak dlm botoi..,itu aja yang susah,,lain ok.. Lu orang kalau ada pulus pi la melancong sana seronok jugala,,gua pi pon pasai kerja kalau dak tak sampai.,pulus nipis camna nak gi..
Okla kawan2 semua mulai esok gua try update balik blog ni..selalu2 lah lawat gua ok...

1 ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini