JUARA PIALA DUNIA 2010,TEAM MANA PASUKAN ANDA

Rabu, 30 Jun 2010

GUA MASA KAT CHINA

S
Sori la beb,gua lama tak update blog ni,pasai gua kena kerja kat China laa. baru balik, world cup pon banyak mis la, ni baru nak update balik..Gua cite lah sikit pasai beijing la ha..Gua lama kat sana la,,hari2 makan sayur laa,,kat sana susah nak jumpa China gemok2 tau,,pasai dia orang ni kuat makan sayor,,nasi sikit je,,banding ngan Msia negaraku ini punya lah ramai org gemok..
Lagi satu lu nak jumpa polis pun payah laa...kat pekan depa pon polis takda,yg ramai kat kat Dataran Tien Me, parlimen dan kawasan Kementerian. Kat sana takdak kes ragut, ugut, mat rempit langsung takdak,,kita nak cari yg muda2 tak kira pempuan lelaki bersidai kat komplek jgn harap nak jumpa..(tak macam tempat kita noo..bersepah)..Depa undang2 ketat tu pasai jenayah kurang,,
Motor besaq takdak,,depa banyak pakai motor kecik2 ja,,motor banyak pakai bateri,,basikal banyak pakai enjin campor kayuh..lu orang takkan dapat dengak bunyi remmm...kat sana,aman rasanya jalan kat town depa,,jalan besaq2, bas panjang sambung dua jadi satu,,bas guna letrik pon ada,,kereta pakai spotrim takda,,exzos besaq takda,,depa semua kereta biasa jaa,,dak macam kita sini habih semua tukak..,
Tu la orang kata negara kominis.,,tapi takda apa pon,biasa saja..,barang2 murah tapi nak pandai tawak,,sama macam beli barang kat petaling street..,depa dalam komplek pon kena tawak menawak,,tak da harga net.,tapi semua barang tiruan la..tapi ok jugak la..,
Cu yang susah kat sana nak membuang dan melepass,,ayak takda.,hang masok tandas kena bawak ayak dlm botoi..,itu aja yang susah,,lain ok.. Lu orang kalau ada pulus pi la melancong sana seronok jugala,,gua pi pon pasai kerja kalau dak tak sampai.,pulus nipis camna nak gi..
Okla kawan2 semua mulai esok gua try update balik blog ni..selalu2 lah lawat gua ok...

Khamis, 3 Jun 2010

ASHWAD ISMAIL DIBEBASKAN ISRAEL..



Ashwad (gambar) atas ialah wartawan Astro yg mengikuti misi kemanusiaan ke Gaza telah dibebaskan olih Israel begitu juga dengan yg lain2..berita ini telah dapat melegakan sedikit keluarga beliau,, Ashwad sempat berbual menerusi telefon dengan ibu nya selama 15 minit..
Mereka2 yg berjasa begini lah yg sepatut nya diberikan penghargaan dan anugerah yg mana sanggup berkorban nyawa demi Agama Bangsa dan Negara..adalah diharapkan pemimpin2 diatas sana bukak mata dan telinga.....(tak sudah2 menjunjung artis..)
Gambar 2 wakil pimpinan PAS diketuai Dato Mahfuz Omar melawat keluarga Ashwad dikediman mereka diLorong Kg PIsang Jalan Kancut.
Pimpinan PAS sempat mengadakan majlis bacaan Yaasin dan Doa Selamat..
Semoga Ashwad dan yg lain selamat sewaktu menjalankan misi ini dan selamat kembali..Aminn.

WALCOTT KECEWA TERSINGKIR...


Walcott telah disingkirkan dari skuad England,,beliau merasa kecewa tidak dapat membantu England di Piala Dunia 2010 kali ini..England ni masih juga dengan pemain2 tua mereka sama lah cam Malaysia..Gua tengok Walcott ok la masa lawan Mexico dan Jepon..dia muda dan pantas lak tu..yo lah pengurus dia lagi pandai ya takk...
Haiii..ada harapan ke team gua ni menang...

SELANGOR HAMPIRI JUARA


Wahhhh..pasukan gua Selangor menang lagi membenam Johor 2-1 ..dan memungut 3 mata lagi yg menjadikan nya 53 mata..Gol2 Selangor dijaringkan Amri Yahya minit 29 dan gol kedua olih safiq Rahim minit ke 59..gol Johor jaringan L Ragesh minit 71...
Gua yakin lah selangor dah tentu Juala Liga Super tahun ni..nampak nya pasukan lain tak terkejar lagi hanya Kelantan yang hampir ketinggalan 8 mata...payah tu...
Kawan2 yg penyokong pasukan lain jangan marah ha...

ALAMAK....GERRARD MAHU KENA JUAL LAAA..


aISEHMEN Gua punya favourite player kat Liverpoll dah nak kena jual ler...dibeli olih Real Madrid..tak tahu lah berapa ringgit..habis lah Liverpol musim depan..makin terok lah nampak nya...dah lah musim lepas hancus...pengurus ni beli player tak betul la..tak bagus pon pi beli..gua ingat kalu gua pengurus depa mesti meletop nya..he he he gurau je..

JERMAN TANPA BALLACK


I'm sorry..pada lu orang kalau ada yang meminati Jerman ..he he I'm sorry ,,tengok ler gambar tu pemain harapan Jerman dan selaku ketua pasukan nampak nya duduk tepi padang je la..terjejas lah peluang Jerman nak jadi juara..
Sebenar Jerman ni bagus jugak la..sejak 1982 Jerman rekod yang baik mesti sampai pusingan separuh akhir..tapi kali ni gua agak Jerman tak bolih pi jauh lah..jangan marah penyokong Jerman..he he..walau bagaimanapon gua harap Jerman akan jadi favourite kali ni...

Selasa, 1 Jun 2010

SUDAH KENA SERANG !!!

Gua alih sikit tumpuan Bola Piala Dunia kepada berita terbaru yg hangat dibincangkan kini yakni Kapal Bantuan Kemanusiaan menuju ke Gaza telah diserang olih LAKNATULLAH Israel..
Seramai 12 orang rakyat Msia belum diketahui nasib mereka..Dalam serangan tersebut 16 orang telah terbunuh dan berpuloh puloh lagi cedera..

Apalah nasib mereka diwaktu ini..kesian kepada sukarelawan sanggup berkorban nyawa,,yang sanggup meninggalkan anak isteri demi membantu umat Islam diGaza,,dalam masa yg sama ada pulak manusia2 dinegara kita yg dicintai ini bersekongkol dengan Israel..

Memang lah Israel ni amat zalim,,tiada perikemanusiaan,,macam bi_ _t_ _g,, mengapalah umat Islam kat dalam dunia ni tak mahu bersatu menentang Israel ni..telah berbagai kemusnahan yg dilakukan terhadap umat Islam...sedih pilu kecewa marah geram tapi apa kan daya ku hanya insan yg lemah tidak berdaya, tiada berkuasa,,hanya yg dapat ku pohonkan kehadrat Allah supaya dihancurkan Israel ini dan hapus dari pada peta dunia..Sama2 lah kita berdoa..Aminn
:Gambar sumber Malaysiakini: ..Adios
Terdapat ralat dalam alat ini